Participants

Unim per primera vegada els impulsors de 100 projectes. 100 persones actives, innovadores, emprenedores, amb visió de futur.

Panelistes

Manel Casanovas

Director de la Trobada Descobrir 
Responsable del projecte Santuari del Miracle

Info

Actualment, és el responsable del projecte Santuari del Miracle, on dirigeix el restaurant i produeix diferents productes originals de la zona del Solsonès. A més, en aquesta ocasió, és el Director de la Trobada Descobrir, un projecte únic per afrontar els reptes del futur i impulsar un nou model de turisme al servei del país. Durant el seu trajecte professional, destaca la seva funció de Director de Màrqueting de Turisme de Barcelona, també el seu paper en la fundació del Delices City’s i la direcció comercial de la companyia hotelera AC Hotels. Al 2004 és nomenat Director de l’any de la Gastronomia, premi que reconeix la seva feina com a Director del programa de Gastronomia.

Ana Mira

Directora de la Trobada Descobrir  
Editora del Descobrir Catalunya

Info

És l’editora de la marca Descobrir Catalunya. La seva trajectòria ha estat sempre vinculada al món de la comunicació i la creació de continguts en diferents àmbits, des de la publicitat convencional a l’inici de la seva carrera fins a l’edició de continguts en aquesta última etapa. En el Descobrir, edita  la revista líder de viatges, Descobrir, que en 2022 farà el seu 25è aniversari, a la vegada que impulsa projectes i continguts en l’àmbit del turisme. És una de les impulsores del  Manifest Descobrir  i directora de la Trobada Descobrir.  

Joan Morales

Director de la Trobada Descobrir
Director del Descobrir

Info

Periodista de formació, és director de la revista Descobrir des del 2006, tot i que hi ha col·laborat pràcticament d’ençà la seva fundació, l’any 1997. Enamorat dels Països Catalans, ha recorregut i estudiat tota la seva geografia, experiència que va fer possible la creació del llibre ‘Terra i llibertat. 100 entitats dels Països Catalans’ i ‘Caps de setmana gastronòmics’. També és impulsor del Manifest Descobrir i de la Trobada Descobrir, dos projectes que busquen consolidar el turisme que neix del territori a partir de valors com la qualitat, la proximitat i la responsabilitat.

Marta Domènech

Directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya

Info

Llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques i Diplomada en Màrqueting Directe. Actualment, és directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, membre de la junta directiva del Racc i patrona de la Fundació Catalunya La Pedrera. Durant la seva carrera professional, va ser presidenta de la comissió internacional i membre executiu de la Cambra de Comerç de Reus, i ha compaginat la gerència de l’hotel Hostal Sport de Falset amb la vicepresidència de Pimec Tarragona. També va ser presidenta d’Allotjaments amb DO i presidenta de la Federació AEHT. Va treballar a Mango com a directora del departament de publicitat i de compres entre d’altres.

José Antonio Donaire

Expert en turisme
Vicerector de Comunicació i Relacions exterior de la Universitat de Girona 
Professor Titular de la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona

Info

José A. Donaire (Salamanca, 1968). Doctor en geografia per la UAB, és professor titular de la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona. Ha estat director de l'Escola Oficial de Turisme de Catalunya, d'INSETUR, i del Campus Turisme de la UdG. Actualment, és Vicerector de Comunicació i Relacions Exteriors d'aquesta universitat. Ha fet estades de recerca a les Universitats de Montreal, Edmonton i Tunis. Ha estat regidor d'urbanisme i promoció econòmica a Sant Feliu de Guíxols i diputat al Parlament de Catalunya. Ha format part de l'equip redactor del document Catalunya 2020, per definir l'estratègia del país després de la pandèmia.

Martí Sabrià

Expert en turisme
Impulsor del Grup Costa Brava Centre i Costa Brava Verd hotels i Petits Grans Hotels de Catalunya

Info

Llicenciat en Filosofia i Lletres, Geografia i Història, amb postgrau de Direcció d’Empreses Turístiques. Actualment és consultor de planificació i desenvolupament turístic i empresarial i director de la Fundació Jordi Comas Matamala. És membre del comitè organitzador del Saló Internacional de Turisme de Catalunya (B-Travel) i del Consell Assessor de Gastronomia de l’Institut d’Estudis Catalans. Al llarg de la seva carrera professional ha sigut director de les cadenes d’hotels independents Costa Brava Verd Hotels i Petits Grans Hotels de Catalunya, secretari general de la Unió d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre i gerent de Costa Brava Centre Societat Cooperativa Catalana Limitada. Ha sigut el fundador de diversos esdeveniments i coautor de nombrosos llibres, entre els quals “El turismo cultural” o “La Cuina de l’Empordanet”.

Miquel Puig

Doctor en Ciències Econòmiques

Info

Doctor en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona. La seva última ocupació ha estat la de director del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya. Prèviament havia dirigit la divisió aeroportuària d'Abertis, havia dirigit la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i havia ocupat diversos càrrecs directius a la Generalitat de Catalunya, entre els quals el de secretari general del departament d'indústria, comerç i turisme. Ha col·laborat regularment en mitjans audiovisuals i és autor de diversos llibres, els dos últims Un bon país no és un país low cost - on posava al descobert els inconvenients econòmics del model de massificació turística, i, ara mateix, Els salaris de la ira.

Toni Massanés

Director general de la Fundació Alícia

Info

Des de la seva fundació l’any 2004, és director general de la Fundació Alícia, el primer centre al món dedicat a la recerca i innovació en cuina amb rigor científic. Diplomat en cuina a Barcelona i Tolosa de Llenguadoc, però transdisciplinari per formació i vocació, s’ha dedicat sobretot a la docència, l’escriptura, la comunicació i la recerca. Investigador de l’Observatori de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona, ha fet viatges de la mà de cuiners i cuineres locals per conèixer tradicions culinàries d’arreu del món. A més d’elaborar estudis i receptaris, va dissenyar el mètode i dirigir l’equip de recerca que es va encarregar de catalogar el Corpus Culinari Tradicional Català. També fou el director científic de l’Enciclopèdia La Nostra Cuina i personalment ha rebut el Premio Juan Mari Arzak de Gastronomía y Medios de Comunicación, el Premi Ignasi Domènech, la Medalla al Mèrit Gastronòmic dels Premis Nadal de Gastronomia i el 2020 fou escollit com un del 35 millors comunicadors gastronòmics d’Espanya.

Inmaculada Juan

Responsable de l’Àrea d’Ús Públic i Educació Ambiental Parc Natural del Delta de l’Ebre 

Info

Diplomada en Magisteri, amb postgrau en Gestió i Administració Local i postgrau d'Educació Ambiental. Des de 1985, és tècnica responsable de l'àrea d'ús públic i educació ambiental del Parc Natural del Delta de l'Ebre (PNDE). També és una de les responsables d’impulsar la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS). Al llarg de la seva carrera professional ha ocupat al càrrec de presidenta del PNDE, regidora de Comerç, Turisme i Medi Ambient i alcaldessa de Deltebre i membre del CADS (Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya).

Carme Ferrer

Vicepresidenta de l’Associació de Micropobles de Catalunya.
Alcaldessa de Senan. 
Enginyera Tècnica en Topografia

Info

Enginyera tècnica en topografia i finalitzant màster de planificació territorial i gestió ambiental. Des del 2015, és l’alcaldessa de Senan, un dels municipis més petits de Catalunya i regit encara per un Consell Obert de veïnes i veïns. També és diputada d'Ocupació i Emprenedoria i Agenda 2030 a la Diputació de Tarragona i vicepresidenta de l’Associació de Micropobles de Catalunya. A la seva carrera professional s’afegeix, a més, la conselleria de Sostenibilitat, Paisatge i Agricultura al Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

Magí Seritjol

Director de Festival Tàrraco Viva

Info

Des de 1999 és el creador i director del festival Tarraco Viva, un càrrec que compagina amb l’assessoria en projectes de gestió del Patrimoni Històric i Turisme. Dins la seva trajectòria com a gestor cultural ha dirigit i organitzat un nombre variat de festivals d’arts escèniques com la Fira de teatre de Tàrrega, el Festival Internacional de Teatre de Salou o els Festivals de Tarragona. També, ha treballat com a monitor d’exposicions didàctiques de la Fundació la Caixa i ha dissenyat i comissariat exposicions com “RSAT 150 anys”, “Terracone”, “Scala Dei 750 anys”.

Glòria Molins

Emprenedora eTravel 
Fundadora de Trip4real

Info

Diplomada en Turisme i Publicitat i RRPP a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la CHN d’Holanda. Ha fet estudis de Màster en Màrqueting a l’ESIC a Madrid i en Internet Business a Barcelona. Compta amb una llarga experiència de treball en empreses com Hilton a Barcelona, Hewlett Packard a Madrid i Google a Sydney, entre d’altres. Quan va viatjar durant més de sis mesos pel Sud-est Asiàtic i l’Índia, va concebre la necessitat de crear una empresa capaç de canviar les regles del joc en el sector del turisme. Aquesta oferia als viatgers la possibilitat de l’intercanvi de coneixements i experiències amb gent autòctona. Trip4real va néixer de la convicció de canviar el món dels viatges descentralitzant-los, donant el protagonisme a la gent local i en el marc 2.0.

Partcipants

Ricard Fernàndez

Guies de Montserrat

Evarist March

Naturalwalks

Joaquim Queralt

Respira Montblanc

Verònica Serrano

COAMB · Xarxa online i serveis per al turisme sostenible

Xavier Basora

Espai TReS · Territori i Responsabilitat Social

Daniel Montoya

Deltaic: llavors per a un món millor

Sara Nadal

Casa de colònies La Carral

Meritxell Caudet

Oficines de Turisme de Catalunya

Jaume Leon

Rutes Gaspar de Portolà
Perseguits i Salvats
Art Barroc a la Provincia de Lleida
39 escapades per les Terres de Lleida

Esther Diaz

Xarxa d’oficines de Turisme de Catalunya

Roser Raluy

El port pesquer de Roses, el mar més proper
Educart

Josep Melero

Geògraf. Comunicació i divulgació ambiental

Gerard Bofill

Can Buch ecoturisme

Joan Cartanyà

Aromis, Safrà de la Conca

Laura Oliva

Camins Km0

Joan Vaqué

Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat del Priorat

Anna Colomer

deBosc

Ariadna Boixader

Olea Soul Food Travel

Saül Garreta

#ReviureSolanell
#LaFàbricaDeLaTransició

Dolors Etxalar

Al teu gust, aliments del Pallars

Josep Capellà Hereu

Consultoria DECABA Turisme i Desenvolupament Local

Inma Ballbé Mallol

Consultoria DECABA Turisme i Desenvolupament Local

Mireia Font

Casa Leonardo, El Cinquè Llac, Gratitud Pallars i Senterada Comestible

Eva Bonet

Casa Comalats
Associació de la Vall del Riu Corb

Carles Barcons

Turalcat, Confederació d’Agroturisme i Turisme Rural de Catalunya

Anna Sínia

Terra de Mans

Vanesa Freixa

Pau Bosch

Observatori Astronòmic Albanyà

Ton Lloret

Repoblem

Alba Serra

Hotel Terradets

Toribio Yun

Plataforma NATURA LOCAL

Isabel Junquera

REPTE TERRITORIAL SL

Marta Doñoro

Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola

Yas Recht

CIRCUS | Les Guilleries

Marc Casabosch

Col·lectiu Eixarcolant
Castell de Ceuró Ecoturisme

David Isern

Cerdanya Ecoresort

Javi Moragrega

Hotel la Fábrica de Solfa

Rosa Duran

GIGSgirona, visites guiades presencials i virtuals

Sara Arjó

Verd e Blu Val d'Aran. Descorbint era natura.

Marc Garriga

Del Parc al Plat de promoció, valorització i venta conjunta de cistelles dels productors locals del Parc Natural de l'Alt Pirineu

Anna Espelt

Espelt Viticultors

Josep Matés

El foc, cultura i tecnologia

Jordi Abella

Ecomuseu de les Valls d’Àneu

Josep Altayó

Santuari de Montserrat

Eli Bonfill

Plàncton Diving

Mercè Todó

Ecoturisme Terra Alta Allotjaments Rurals

Carles Santana

Photo Logistics, desenvolupament local a través de la fotografia de natura

David Esteller

Tourislab

Maria Garganté

Espitllera-Fòrum d'estudis segarrencs

Pau Calero

SK Kayak Escola de Piragüisme

Jaume Marvà

Viu l'Oest Guiatges Culturals

Sergi de Meià

Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica

Ferran Pons

Doctor en antropologia per la Universitat McGill de Montreal

Isabel Vallès i Laura Pastor

Cases Singulars

Josep Pintó

Hotel Monegal

Dani Font

Catalonia Sacra

Roger Òdena

Museu de la Vida Rural

Jordi Martí

Associació Terra Franca

Marina Vilaseca

Territori de Masies Coop
Projecte ACTUA

Jordi Molina

Empordà Bike Resort, resort per a ciclistes a l’Empordà

Manel Rocher

PyrenMuseu
Rosta

Eva Tarragona

Montanyanes. Estratègies creatives per a la dinamització local.

Rosa Maria Hontoria

Àrea de natura de la Federació d'entitats excursionistes de Catalunya

Tere Vilà

Turalgi Reserva cases rurals autèntiques
Projecte de digitalització

Josep Sucarrats

Arrels. El món que torna

Albert Folch

Terres de l'Ebre, Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.

Joan Solà

Alcalde de Riner
Associació de Micropobles de Catalunya

Francesc Bueno

Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona per la marca turística Costa Daurada

Adrià Campo

Activitats i formació – Centre Excursionista de Catalunya

Maria José Santiago

Camins Km0

Anna Sentinella

Indòmit Boumort

Maria Adzerias

CÒDOL Educació

Patrick Torrent

Director Executiu de l’Agència Catalana de Turisme

Xavier Camps

Alcalde de Palau de Sta Eulàlia
Associació de Micropobles de Catalunya

Damià Serrano

Director de Màrqueting d’Experiències i Recerca de l'Agència Catalana de Turisme

Narcis Ferrer

Director de l'Agència Catalana de Turisme

Mònica Santa Eulàlia

Cap de Model turístic i Recerca de l'Agència Catalana de Turisme

Rafael López-Monné

Geògraf URV i especialista en camins

Quico Sosa

Natureco

Jordi Guixé

Diretor del Càmping El Solsonès

Ferran Miquel

Vicepresident de Turisme Rural de Girona

Damià Martínez

Agència Catalana del Patrimoni Cultural

Dolors Vidal

Erasmus+ CULTSENSE i Càtedra Gastronomia, Cultura i Turisme

Alicia Bolado

Consorci Leader Pirineu Occidental I Gratitud Pallars i Leader Natura

Gerard Birbe

Publisher CUINA i ARRELS

Núria Altés

Herència Altés

Cesc Capdevila

Ruta Ramat de Camins
Coordinador dels festivals de Senderisme dels Pirineus
Guia de natura i mitja muntanya

Anna Niubò

Cal Bernadàs
turismerural.com #JoViatjoaCasa

Norbert Bes

Patronat de Turisme Costa Brava Girona

Albert Duch

Patronat de Turisme Costa Brava Girona

Mònica Terol

Directora de l'Àrea de Continguts i Projectes

Gerard Martí

L'Olivera Cooperativa

Marcel·lí Corominas

Territori de Masies

Pilar Clotet

Territori de Masies

Miquel Rafa

Fundació Catalunya- La Pedrera

Assumpta Esquís

Àrea de Monuments i Jaciments de l’Agencia Catalana del Patrimoni Cultural

Montserrat Coberó

Turalcat-Catalunya Rural

Jordi Vilalta

Consorci LEADER Catalunya Central

Teresa Fuentes

Espais Naturals de Ponent

Albert Puigvert

Agenda Rural de Catalunya. ARCA, Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya, xarxa de grups leader.

Eduard-Trepat

Eduard Trepat

Coordinador tècnic d’ARCA

elena-cuesta

Elena Cuesta

Grup Som

mariarosavila

Maria Rosa Vila

Grup Som

cristina-torra

Cristina Torra

Grup Som

Juli

Juli Alegre

Patronat Intercomarcal de Turisme “Terres de Lleida” de la Diputació de Lleida. ARA LLEIDA.

Vull ser part del turisme del futur

Segueix la Trobada Descobrir en streaming *

* Cal inscriure’s per seguir la Trobada en directe

ilustracio-santuari